Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rihanna

2008.01.27

ÉLETRAJZ

Teljes név: Robyn Rihanna Fenty
Színpadi név: Rihanna
Születési idő: 1988 február 20.
Állampolgárság: Bajan/guyanese
Született: Barbados (Plébániája  Stnak. Micheal)

2005 elején született meg Barbadoson az igazi sztár. Addig ugyanis Barbadoson a legismertebb sztár Sean Paul volt. De a 17-éves Rihannának erős érzéssel teli hangja megtetszett az embereknek.

Nem is csoda ezek után Jay-Z felajánlott egy szerződést saját lemezkiadó cégével,a DefJam Records-szal. A 17 éves leányzó élete innentől kezdve alaposan felfordult. "Emlékszem,hogy a hallban voltam és egyszer csak megláttam Jay-Z-t. Úristen,gondoltam magamban,hiszen azelőtt még soha nem találkoztam egy igazi sztárral sem." Riri eleinte nem akarta aláírni a szerződést,de addig könyörögtek neki, míg végül alá nem írta azt. "Már reggel !:30-kor ott voltunk,és én is boldogan írtam alá a szerződést." Emlékszik vissza Rihanna apja. 

2005-ben Rihanna még ellátogatott Barbados egyik iskolájába,mert szeretett volna találkozni a vele egykorú tinédzserekkel. Igazából addig még fel sem fogta,hogy mennyire tehetséges,amíg New York-ba nem került és ott felfigyelt rá a gyártásvezető Evan Rogers.

Evan és  társa, Carl Sturken, olyan művészek pályáját indították el, mint Christina Aguilera, Ruben Studdard és Kelly Clarkson. Evan  barátja volt a fiatal divának.Ezek után ő intézte a szerződést New Yorkban.

Rihanna, Evan és Carl elkészített közel  egy tucat dalt. Együtt találták meg Rihanna R&B stílusát. "A zeném  leginkább karribbi  zene R&B-vel keverve. De ezen kívül balladai számok is találhatóak az albumomon." 

Rihanna élete egy valódi Hamupipőke történet. "Ha nem találkozom volna  Edvannal és Carllal akkor még most is csak álmodoznék erről az egészről. Ezért is vagyok nagyon hálás mindenkinek." Hamarosan be is indult Riri karrierje.

2005-ben megjelent debütáló albuma, a Music of the Sun. Erről az első dal a Pon de Replay volt,ami hatalmas sikert hozott a lánynak. Turnézott szerte a világban. Erről az albumról még kijött az If it's lovin' that you want c. szám is.

2006-ban újabb,immáron a második lemeze jelent meg az ifjú tehetségnek. "Annyi dal jött össze ismét,így hát gondoltam,minek várni egy újabb lemezzel,adjuk ki most." Mondta Rihanna. Az 'A girl like me' léemez ismét nagyon sikeres lett. Az 'S.O.S., az 'Unfaithful' és a 'We ride' c. számok lettek kislemezek az albumról. Riri stílusa érezhetően sokat változott az első album megjelenése óta. 

2007 az újabb fordulópont éve lett. Hatalmas stílusváltással,mind külsőleg,mind zeneileg. Riri levágatta hosszú,barna haját és befestette feketére. A zenéje pedig sokkal ütősebb lett,kicsit a rock hatásait éreztetve. Június 5-én jelent meg 'Good Girl Gone Bad' c.,harmadik nagylemeze. A cím is bűvös jelentéssel bír: A jó kislányból rossz lett. Persze azért nem kell megijedni,Riri nem vadult be teljesen,csak stílust váltott. Idén ő lett a Covergirl reklámarca is és új albumával sorra döntögeti a slágerlistákat. Reméljük ugyanilyen termékeny lesz ezután is Miss Fenty.
 
Kattints ide a teljes kép megtekintéséhez
 
 

ÉLETRAJZ

Teljes név: Robyn Rihanna Fenty

Született:1988. február 20.

Születési hely: St. Michael Barbados szigetén (Karib-szigetek)

Nemzetiség: Guyanai

Család:   -Édesanyja: Guyanai   

           -Édesapja: Bajanai

           -Testvérek: Két kisöccse van, Rorrey és Rajad. Az egyik 9 a másik pedig 15 éves.

Szabadidejében:  Általában vásárol

Mindig nála van...: A mobiltelefonja

Akiket nem szeret: A tisztességtelen embereket

 

Rihanna Barbados szigetén született és ott nevelkedett fel. Az iskolájában a gimi szépvé választották. Ha nem fedezik fel, akkor pszhiológus lett volna. Elköltözött New Yorkba, hogy beindítsa színjátszási karrierjét, de egyenlőre a zenére koncentrál.


 

 

A mappában található képek előnézete Rihanna

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nem adom meg

(Andi, 2009.02.22 21:06)

Ez az oldal tok unalom ezeket reg tudtam Rihannarol!Es ti azt tudtatok hogy Rihannat megvertek?